150 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 snufje zeezout
50 g suiker
2 eieren
50 g olijfolie
Variatie: 25 g olie (2 eetlepels), 75 g yoghurt
Variatie zonder olie: 100 g yoghurt (Griekse of volle yoghurt) ipv olie
3 rijpe bananen
Hier zijn een paar heerlijke combinaties die je bananenbrood naar een hoger niveau tillen:
Walnoten & Kaneel: Dit is de meest traditionele en geliefde combinatie. De aardeachtige smaak van de walnoten past perfect bij de warme, kruidige kaneel. Het geeft het bananenbrood een rijke smaak en een lekkere crunch.
Citroen & Rozijnen: De frisse, lichtzure smaak van citroenschil vormt een verrassend contrast met de zoete rozijnen. Dit maakt het bananenbrood lichter en fruitiger.
Appel & Gemberpoeder: Blokjes appel zorgen voor een sappige textuur en zoetheid, terwijl een snufje gemberpoeder een subtiele, verwarmende kruidigheid toevoegt. Ideaal voor de koudere maanden.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.
Voeg nu de eieren, olijfolie / yoghurt toe
Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.
Voeg een snuf zout toe, en meng.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
Gaar het bananenbrood in de oven op 180 °C. voor ongeveer 45 minuten.